Безплатно създаване на блог-алтернативи

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Ако сте кликнали на тази статия, тогава вероятно искате да започнете блог безплатно. Звучи страхотно, направете безплатен блог. Но наистина ли е това? След като прочетете този блог, ще можете да направите правилния избор. За вас и вашия нов блог.


5 безплатни блог платформи

Много безплатни блог платформи могат да бъдат намерени чрез Google. Един по-добър от другия. 5 добри варианта за безплатен блог са:


Blogger.com

Blogger е една от най-използваните безплатни платформи от блогъри за красота, mamabloggers, самостоятелни блогъри и др. Публикуването на блог е много просто и можете също да промените дизайна на вашия уебсайт. Броят на опциите е ограничен. Възможно е собствено име на домейн.


WordPress.com

Това е безплатната версия на WordPress, която не е нужно да бъдете домакин и следователно е напълно безплатна. WordPress.com работи почти по същия начин като WordPress.org! За съжаление, броят на опциите е ограничен, тъй като не можете да разширите WordPress.com с плъгини. Възможно е собствено име на домейн


среда

Medium е много популярна платформа за четене и споделяне на дълги и интересни статии. Вместо да имате собствен уебсайт, имате само страница с профил, но можете бързо да информирате вашите статии. Средният е много подходящ за мобилни!


Jimdo

Jimdo е за уебсайтове, портфейли и блогове. Можете да избирате от различни дизайни и да създадете безплатен блог в рамките на минути. Предлагат се и премиум пакети за разширяване на вашия блог със собствено име на домейн, уеб магазин, имейл и т.н.


LinkedIn Pulse

Вече сте активни в LinkedIn? Тогава блоговете чрез LinkedIn са добър начин да увеличите статуса на експерт. Статиите автоматично се показват в времевата линия на вашите връзки и лесно могат да осигурят взаимодействие.


Кога искате да създадете безплатен блог?

Следователно като нов блогър можете да избирате от различни платформи. Може би вече сте направили своя избор, но може би мислите и за уебсайт с WordPress.


В някои ситуации лесно можете да създадете безплатен блог. Например, ако:


просто искате да напишете хубави парчета

гъвкавостта не е важна

не искате да поддържате собствен уебсайт

Дали ще започнете безплатен блог или не, зависи от целта, която имате.


Например, искате ли да използвате публикациите в блога си само за лична марка? Тогава LinkedIn Pulse and Medium се препоръчват, тъй като не е необходимо да поддържате собствен уебсайт. Без разходи и малко време, прекарано в блога ви, изглежда доста добре нали?


Нямате ли (все още) цели, но обичате ли особено да пишете? След това започнете с една от безплатните блог платформи. Искате ли да инвестирате време в проектирането на блога си? Blogger, WordPress.com или Jimdo са добри опции.


Вие сте заети с създаването на бизнес идея под формата на блог? Тогава има само едно решение за вас: блог на WordPress със собствена хост. Когато вашият блог трябва да стане ваш бизнес, не е практично да започнете с безплатен уебсайт. Искате да можете да растете бързо и тогава безплатен блог не е достатъчен.


Съставки от добър блог / уебсайт

Ако вашият блог стане ваш бизнес, още по-важно е да имате добър блог. Помислете за следните характеристики:


Оптимизиран за търсачките: Google трябва да има възможност правилно да индексира вашия уебсайт.

Лесно достъпни и стабилни: уеб страниците трябва да бъдат заредени и достъпни за посетителя бързо.

Редовно се предоставя с ново съдържание: CMS е гъвкав, така че бързо да се публикуват нови публикации в блога.

Разпознаващ и излъчващ авторитет: добрият блог има собствено име на домейн, марка и лого, така че посетителите да могат да разпознаят блога веднага.

Лесен за използване: посетителите трябва да могат лесно да се движат през уебсайта и да се консултират с правилната информация бързо.

Безплатни блогове, които нямат всички тези функции, веднага лоши ли са? Не е задължително. Наистина зависи от вашите цели дали вашият блог трябва да има тези „съставки“. Имате ли (вече) големи планове в дългосрочен план? Да, уебсайтът на WordPress е единственото решение.


Защо блог с WordPress?

Повечето хора вече знаят WordPress. ~ 28% от всички уебсайтове са изградени с WordPress. Това са не само блогове, но и фирмени уебсайтове и дори (големи) уеб магазини.


Искате ли блог, който да отговаря на всички съставки на добър блог? Тогава WordPress е единственото добро решение. WordPress предлага всички опции, необходими за разрастването на вашия блог. Разбира се, все още трябва да се справите сами.


Какво струва уебсайт или блог с WordPress?

Разработването на добри идеи струва пари. Това е точно така. Разбира се, имате възможност да направите блога толкова скъпо, колкото искате. 3 покупки са необходими в началото:


Име на домейн: ~ 10 евро годишно за .nl име на домейн

Хостинг: от ~ 10 евро на месец (или по-малко при големи хостинг партита)

Шаблон: ~ 40 евро, но има и безплатни шаблони

Първата година