Какво е Trust Flow и Citation Flow

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Какво е Trust Flow и Citation Flow

Trust Flow е метрика , осигурена от Majestic – популярен инструмент за SEO и анализ на връзки.Trust Flow се оценява от 1 до 100.  Оценка  от 10 не означава, че имате 10 обратни връзки или 10 надеждни връзки, а по-скоро дава представа за качеството на вашите линкове, PR и подобни дейности. Заедно показателите Citation Flow и Trust Flow образуват алгоритъма Majestic Flow Metrics. Конкретните критерии, използвани от алгоритъма, за да се достигне резултат от Trus Flow, е трудно да се знае със сигурност, тъй като инструментът трябва да направи заключение въз основа на собствената си логика.

Majestic чрез понятията Citation flow и Trust flow се опитват покажат цифрово обема на линковете които имате както и качеството им.

Каква е разликата между Citation flow и Trust flow

Citation flow не измерва качеството на връзките(линковете) които имате ,а само на количеството им.Докато Trust flow набляга на качеството на линковете които имате и колко авторитетни са.Някои сайтове имат висок citation flow но поради ниското качество на връзките то trust flow-a е нисък и от там тяхното клaсиране е по слабо.Гугъл харесва сайтове които имат силни линкове от авторитетни сайтове.(Точно това което измерва и  trust flow).

Следейки Вашият citation flow можете да прогнозирате дали вашите позиции в търсачките биха са подобрили или се подобряват.

*Citation flow= поток на цитати

*Trust flow= поток на доверието

Ако вашият уебсайт има много по-голям поток от цитати от поток на доверие, това вероятно означава, че много връзки с ниско качество са насочени към вашия сайт или са хоствани в него. Обикновено искате вашият поток от доверие и цитиране да бъде 1: 1, за да оптимизирате доверието на вашия сайт.

Поверителният поток и потокът на цитирането наистина са тясно свързани, сякаш вашият поток от доверие ще се увеличи, тогава и вашият поток от цитати също трябва. Но от друга страна, ако вашият позоваване се увеличи, това не означава непременно, че и вашият поток от доверие също ще се увеличи. Сайтове, които имат висок поток на цитиране, насочен към вашия уебсайт, трябва да стимулират цитирането на цитирането ви, но ако сайтът се класира добре с цитирането, но все пак има нисък поток на доверие, потокът от доверие на уебсайта ви ще се отрази отрицателно.

Като се има предвид, можете да видите как може да бъде по-трудно да се получи добър рейтинг на поверителния поток, отколкото би било да се постигне висок поток от цитати. Потокът от цитати винаги ще получава по-висока оценка, тъй като отчита връзки, които не са подходящи, докато потокът от доверие не. Този факт е причината, поради която считаме, че потокът на доверие е много по-важен от цитирането.

И не приемайте думата ни за това, защото Google се съгласява! Google всъщност възнаграждава сайтове, които имат висок поток на доверие, защото награждава качествени връзки. Това показва директна връзка между доверителния поток и органичния трафик за търсене, тъй като Google ще класира вашия сайт по-високо, ако имате висок поток на доверие.

Защо trust flow и citation flow стават все по-полярни мерни единици?

Една от важните причини за това е ликвидирането на една друга мерна единица – Page rang.

PageRank беше доста надежден по време на своето съществуване, но беше прекратен от Google, което остави отворена врата в света на SEO. Поточните показатели са се намесили да запълнят празнотата, като софтуер за измерване на сложните показатели се предоставя от компании като Moz и Majestic. Въпреки че има други инструменти за класиране, но никой не сравнява с точността на потока от доверие.

Google всъщност спря да актуализира PageRank през 2013 г., така че отне малко време на доверителния поток и други да спечелят пара, но сега потокът на доверие се разглежда като по-надеждна и точна система за класиране, отколкото дори PageRank беше. Във времето, което отмина, след като PageRank беше спрян, това, което се счита за важно при SEO измерването, се промени изцяло, което отчасти породи доверие.

Оценките на доверителния поток на стойността съответстват на това, което Google насърчава и търси, което позволява на маркетинговите агенции и отдели да създават по-ефективни уеб страници. Поверителният поток сега променя начина, по който се правят уебсайтовете, защото трябва да сте сигурни, че вашият сайт е качествен, но също така и всичко, към което се свързва, както и всички страници, които връзват към него, също имат висока оценка на доверителния поток.

Нека разгледаме по-нататък няколко начина, по които доверителният поток работи във ваша полза.

1.Ключовите думи са все още най-важните за постигане на добро класиране

Някои маркетолози обявиха ключовите думи за мъртви, тъй като нещата започнаха да се изместват към качествено съдържание и връзки, но уви, те сгрешиха. Що се отнася до SEO, ключовите думи все още са много важни и е може би по-важно от всякога да използвате силни ключови думи на вашите страници.

Използването на силни, ефективни ключови думи в сайтовете Ви всъщност придобива значение с края на PageRank, защото неволно помогна за прекратяване на набирането на ключови думи. Зареждането на страница с масови количества ключови думи по безсмислен начин за повишаване на рейтинга на страницата сега ще има обратен ефект, защото това противоречи на пазара за качество, а не на количеството, който създаде доверителния поток.

2.Създаването на качествени връзки(линкове)Качеството е по-важно от количеството за прекалено връзки

Създаването на последователно съдържание помага да се класирате високо в търсенето с Google, но наличието на силно и подходящо съдържание всъщност е по-важно. Съобщенията, които са насочени към вашата конкретна аудитория и адресират конкретна потребност, ще привлекат повече от трафика, който искате, и ще ви помогнат да стимулирате класирането на потока на доверие по тази конкретна тема.

Просто казано: колкото по-високо е качеството на връзките ви, толкова по-висока е страницата ви в търсенето с Google. Това помага на Google да ви потвърди като експерт по въпросната тема и ще ви възнагради, като ви доведе до върха на купчината с резултати от търсенето, като улеснява намирането на потребителите.

Как да проверя моят Trust flow/citation flow?

Можете да проверите вашите  trust flow и Citation flow през сайта на Majestic https://majestic.com/ напълно безплатно.Там ще видите и още допълнителна информация за сайта си като брой връзки и свързани домейни.

Как да подобря своят trust flow и citation flow

След като знаете колко полезен може да бъде доверителният поток на инструмента за вашите маркетингови усилия, може да се чудите какво можете да направите, за да направите страницата си по-висока в търсенето.
 
Освен да имаш качествено съдържание, ключови думи и връзки, пътят е да имаш свежо иновативно съдържание по дадена тема, което естествено придобива авторитетни връзки. Това е органична стратегия, която ще отнеме известно време и внимателно обмисляне, но трябва да ви помогне да изградите здрава основа за вашата марка. Друга стратегия е да използвате публикациите на гостите за връщане към обратна връзка, но ако отидете по този маршрут, трябва да се уверите, че не прекалявайте.
 
 
Когато създавате страници, същите правила ще продължат да се прилагат за мета таговете и описанията. Тези елементи помагат за изграждането на качеството и авторитета на вашия сайт, както и за актуалното ви значение, което всички играе в по-висока степен на доверие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *