Избор на подходящ хостинг и домейн

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Избор на подходящ хостинг и домейн

Хостинг и домейн

В тази статия „Избор на хостинг и домейн“  ще научите:

  • Какво е домейн и хостинг
  • Девет причини да избера хостинга на SiteGround
  • Как да взема хостинг и домейн от SiteGround
  • Каква книга подарък получавам
  • Колко ще ми струва на месец да имам собствен сайт

Какво е домейн и хостинг

 

Домейнът реално е вашият интернет адрес на сайта изобразен с букви и цифри. Например moiatsait.com – имената на домейни са в интернет пространството са уникални.Не може да има два сайта с еднакъв домейн. Добрият домейн е възможно по-кратък. Не съдържа повече от две думи. Не съдържа кирилица. Не съдържа цифри и повече от едно средно тире. Но най-важното е да не може да се обърка при диктуване по телефон. Цената на един домейн, който завършва на .com към този момент е от порядъка на 25 лв на година. Много добра идея за стартиращ бизнес е да купите брандови домейн с история, като в този случай цената е доста по-висока, но получавате много по-бърз старт и повече посещения в сайта. Ако имате нужда от помощ с избор на домейн, посетете Facebook групата Сайтове и домейни.

Хостингът е физически сървър в интернет, на който се пазят файловете на сайта Ви. Изборът на качествен хостинг е изключително важен. Доверете се на голяма и силна фирма в бранша, ако не искате да имате проблеми със сайта, като спиране на сайта за известно време или претоварване на сайта и т.н. Това може да доведе до загуба на клиенти!

На места има дори безплатен хостинг, но едва ли има сериозен човек, които да ви го препоръча. Нивото на качеството и скоростта на сайта е ниско. Нивото на сигурността на сайта е опасно ниско, а поддръжка обикновено липсва!  Не спестявайте тези няколко лева на месец на цената на нискокачетвена услуга, която ще пречи на бизнеса ви след време и ще губите посетители и пари!

Логично следва въпросаът кой хостинг  да избера? Как да избера добър хостинг?

Аз препоръчвам домейн и уеб хостинг от Site Ground. Хостингът им е един от най-добрите и надеждните.

Линкcът е партньорски, което означава, че аз ще получа малка комисионна , като цената за Вас не се променя. Това ми помага да продължавам  да добавям ново съдържание и да обогатявам сайта, който четете.

Не се тревожете ако не владеете английски.Техният уеб сайт е на английски, но тук  долу  на страницата можете да проследите стъпка по стъпка как да се справите със задачата. Около 5 мин. отнема.

Всичко на всичко 10-11 лева инвестиция на месец. Единственият недостатък е, че ще трябва да плaтите парите за година напред. Плащане месец по месец оскъпява нашата задача, но това важи за всеки един хостинг.

При хостване на този сайт от Site Ground не е падала връзката нито е имало проблеми със скроста на зареждане на страниците. Site Ground са с репутацията на най-бързия хостинг в света в момента. Така че, ако искате един от най-добрите хостинг продукти и то с отстъпка кликнете тук и следвайте инструкциите.

9 Причини да изберете SiteGround

Защо препоръчвам Site Ground и кои са те? 

Фирмата е основана 2004-та от българи, но действа на международно ниво и е един от лидерите в световен мащаб. Мисля можем да сме горди, че наши сънародници са постигнали такъв успех и да ги подкрепим – изберете българското! Хостинг услугите им са едни от най-добрите на пазара, а цените са изключително достъпни за всеки бизнес.

1.Скорост

Скоростта на сайта си можете да проверявате ТУК

Ето тук съм показал скоростта на kakdasinapraviasait.com  Рейтингът е 97 от 100 възможни, докато сайтът ползва хостинг от SiteGround

Избор на бърз хостинг

2.Съпорт на български

Страхотен съпорт- 24/7 -и то на български за разлика от другите международни фирми.Винаги можете да разчитате на тях с емейл,обаждане или чат.

3.Настройки

Лесно настройване – Инсталирането на WordPress в SiteGround е изключително лесно и бързо - за около минута.

4.Препоръчан от най-добрите

SiteGround са препоръчани от самите WordPress (сайт билдър №1) като най-добрият хостинг за WordPress както и от Yoast (Най-разпространеният плъгин за оптимизация на WordPress сайт)

Избор на Хостинг

5.Репутация сред потребителите

Репутацията им и успехите на останaлите с този хостинг-Показал съм една малка част от реални потребители във ФБ страници за хостинги и сравнения които масово поставят SiteGround като най-добрият за тях.

Самият аз като позлвам техните услуги за този сайт, който четете в момента и в графиката тук съм показал че за период от над една година сайтът не е падал нито веднъж – 100% онлайн.Това други доставчици не го постигат и обикновено се доближават до 99%. Представете си ако имате онлайн магазин, какво може да загубите от пропуснати поръчки ако 2-3 дена в месеца сайта е паднал. Особено, ако това е Черен петък, през който много български онлайн магазини се претоварват и спират да работят.

up time_SiteGround

6.Финансова достъпност

Пакет от домейн и хостинг ще Ви струва по 11 лева на месец (140 на година)
Цена спрямо кaчество-  получавате възможност да ползвате може би най-добрият хостинг в света. Доста достъпно. Има и малко по-евтини, но качеството е поне наполовина. Не избирайте най-евтиният или безплатен, защото ще Ви излезе скъпо накрая. Изчезнал сайт, загуба на информация, поръчки, клиенти и т.н...

7.Отстъпка от цената $

Получавате намаление  до 77% от стандартната цена в момента за всички читатели на този сайт.

8.Политика за връщане на парите

БЕЗ РИСК - 30 дневен срок за размисъл. Парите се връщат на 100%, ако в рамките на първия месец не сте доволни.

9.Подарък

Получавате и безплатна книга за това как се прави сайт на WordPress веднага щом изберете SitеGround. Информация за книгата ТУК.

Обобщение

Ако искате да имате успех то е добре да изберете успешните вече фирми в бранша.Site Ground имат една от най добрите репутации и въпреки че действа на международно ниво, предлагат помощ на български.Така че, ако имате нужда от помощ, то комуникацията с тях е лесна.Главният офис е  в София ,а останaлите са в Щатите,Испания и Англия.

Изпробвал съм следните фирми: Superhosting, ICN, GoDaddy , Host Gator, Network Solutions, FatCow, Bluehost, Hub, Web, Justhost, Inmotion и много други. Възможно е докато четете тази статия да тествам друг хостинг. Имал съм не само аз, но и мои колеги, познати редица проблеми с тези фирми. Бавен сайт, прекъсване връзка със сървъра, изчерпване на пространството на хоста (при положение,че трябва да имам още доста останало) и др.

Как да взема хостинг от SiteGround

 1№ .След като последвате линка на SiteGround тук,избирате „WordPress Hosting“ както е показано на картинката по-долу.

Избор на хостинг

2№.На следващият екран трябва да изберете кой план искате.Аз препоръчвам да вземете най-изгодния и евтин за начало.Той е достатъчен за нуждите Ви за до 10 000 посещения на месец на сайта Ви.Цена 3,95 Евро само на месец.Както виждате стандартната цена е 9,95 Евро ,но имате възможност да вземете сега таи услуга с голяма отстъпка от тук.

Взимане на хостинг план

Следва прозорец където да изберете домейн и да финализирате поръчката.

Както е показано къде да напишете домейна който желаете и да изберете хостинг плана и за колко време.Препоръчвам да вземете за една година напред(не повече).Няма нужда да известирате прекалено за начало.

Взимане на хостинг план
Взимане на хостинг план

Последната стъпка е да попълните данните за плащане и да приключите.

Ако има нещо не ясно и нужда от въпрос как да се справите с взимането на хостинг ми пишете.Отговарям на всички.

Ще струва 140 лв всичко и това ще е едиствената ви парична инвестиция за вашият нов сайт за една година напред..средно по 11 лв на месец.Получавате и подарък книга– Как да направя сайт сам на WordPress(300 страници обяснения ,картинки,схеми,съвети.)

Една фирма ще ви иска стотици само за направата на сайт и да не говорим за допълнителните разходи.

Направете качествен избор на хостинг. От това зависи доста бъдещето на сайта Ви.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *