Как да си направим блог

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Как да си направим Блог

Здравейте! Щом сте попаднали на тази страница значи сте решили да направите собствен блог/сайт.Ако желанието Ви е да направите онлайн магазин то преминете на раздела  „Как да си направим онлайн магазин“.

Нека започнем от стъпка едно „Избор на Хостинг и домейн“.В края на всяка стъпка има бутон за следващата.Така плавно и с лекота преминете през стъпките,изчетете ги и започнете работа.Ако желаете можете да ме потърсите за съвет или въпрос както по време на работата Ви така и преди започването.

Аз ще бъда с вас от началото до края,докато не постигнем целта,а именно да си отговорим на въпроса „Как да си направим блог“ и  новият Ви сайт да е завършен

Знам, че стартирането на блог може да ви се стори зашеметяващо и плашещо. Това безплатно ръководство се отнася до блоговете за начинаещи и ще ви научи как да бъдете блогър само с най-основните компютърни умения. Така че независимо дали сте на 8 или 88, можете да създадете свой собствен блог за по-малко от 20 минути.

 Не ме е срам да призная, че когато за първи път се научих как да създавам блог, направих един тон грешки. Можете да се възползвате от повече от десетилетие от моя опит, така че да не повтаряте същите тези грешки, когато правите свой собствен блог. Създадох това безплатно ръководство, така че всеки да може да научи как да прави блогове бързо и лесно. И ако се забиете във всеки момент, моля, изпратете ми съобщение и аз ще направя всичко възможно да ви помогна!
 
Пропуснете останалата част от това въведение и започнете да изграждате блога си!
 

Какво е блог?

Накратко, блогът е вид уебсайт, който се фокусира главно върху писмено съдържание, известно още като публикации в блога. В популярната култура най-често чуваме за новинарски блогове или сайтове за блогове на знаменитости, но както ще видите в това ръководство, можете да започнете успешен блог по почти всяка тема, която може да се представи.
 
Блогерите често пишат от лична гледна точка, която им позволява да се свързват директно с читателите си. Освен това повечето блогове имат и раздел „коментари“, в който читателите могат да кореспондират с блогъра. Взаимодействието с вашите читатели в секцията за коментари помага за по-нататъшната връзка между блогъра и читателя.
 
Тази директна връзка с читателя е едно от основните предимства на стартирането на блог. Тази връзка ви позволява да общувате и споделяте идеи с други съмишленици. Също така ви позволява да изградите доверие с вашите читатели. Наличието на доверие и лоялност на вашите читатели също отваря вратата за печелене на пари от вашия блог, което е нещо, което обсъждаме по-късно в това ръководство.
 

Трябва ли да започнете блог?

Лесни стъпки, които да ви помогнат лесно да създадете блог
Едно от погрешните схващания за започване на блог е, че трябва да бъдеш страхотен писател, за да успееш. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Хората четат сайтове за блогове, за да получат лична гледна точка за нещата, така че повечето блогъри пишат в много неформален и разговорен стил.
 Освен това не е нужно да сте експерт по темата си, за да имате успешен блог. Например, читателите на готварски блог не искат да прочетат учебник от учен по храните, те искат да чуят преживяванията на някой, който всъщност е приготвил някои истински ястия, грешки и всичко останало.
За да постигнете успех като блогър, наистина има само едно изискване: страст към вашата тема.
В основата му блогът е да споделяте знанията си със света. Изборът на тема, която ви е страст, прави процеса на стартиране на успешен блог много по-лесен. Писането по повече от една тема също е напълно добре. Докато пишете за неща, от които искрено се интересувате, страстта ви ще просветва и ще поддържа интереса на вашите читатели.
 И така, защо бихте се обърнали към проблемите с блоговете? Има няколко причини:
Правете пари от вкъщи. Блогът може да бъде доста доходоносен, ако се извърши правилно. Най-добрите блогъри в света очевидно печелят доста, но дори блогърът на непълно работно време може да очаква приятна печалба, ако нещата се правят правилно. Най-добрата част от него е, че блоговете са форма на пасивен доход, тъй като можете да прекарвате само няколко часа седмично в писане на блог пост и след това да продължите да печелите пари от него дълго след писането на публикацията в блога. Влагам се в много по-подробни подробности как да публикувам блог за пари по-късно в това ръководство.
Споделете вашата история. Блогът ви позволява да имате глас и да бъдете чути. Можете да споделите историята си с целия свят, ако решите. Един от най-разпространените начини, по които блоговете се използват, е като дневник, в който блогърът пише за своите ежедневни преживявания, така че всички приятели, семейство и други могат да бъдат част от живота им.
Признание за себе си или вашия бизнес. Не, вероятно няма да има папараци да ви следват заради най-новата ви публикация в блога. Но успешният блог превръща идеята ви в реалност и може да ви спечели тон на признание във вашата област. Много блогъри са известни като експерти само заради своите блогове, а някои дори са сключили сделки с книги и филми въз основа на своите блогове.
Намерете общност. Блогът в основата му е интерактивен. Пишете публикация в блог и хората я коментират. Това е чудесен начин да се свържете с хора, които се интересуват от същите неща като вас. Блогът ви позволява да преподавате на тези хора въз основа на вашия опит и ви дава възможност да се научите и от вашите читатели.
Добрата новина е, че интернет в момента избухва с растеж. Повече хора от всякога са онлайн. Този взрив в растежа означава повече потенциални читатели за вашия блог. Накратко, ако мислите да започнете блог, тогава няма по-добро време от сега.Следвахте тези 6 стъпки.Започнете от избора на Хостинг и домейн и продължете нататък.
 

Защо да направите блог?

Блогът може да бъде невероятно ценен за най-различни хора и по различни причини. Блогът не е само за бизнеса! Аз съм се възползвал лично, професионално и финансово от блоговете. Писането всъщност се превърна в едно от любимите ми хобита. Препоръчвам блогване на почти всички, които срещам. Ето някои от най-големите причини, поради които смятам, че ВАС трябва да започнете блогове незабавно.

 

1. Привличане на публика

Блогът ви позволява да достигнете до милиардите хора, които използват интернет. Блогът може да ви помогне да популяризирате себе си или бизнеса си. Блогът работи като метод за привличане на аудитория, защото предоставя нещо ценно за тях, преди да поиска нещо в замяна.

Какво бихте предпочели да кликнете върху страница, озаглавена „Как да промотирате своя блог“ или страница, озаглавена „Купете моите консултантски услуги“? Създавайки блог, който е от полза, можете да привлечете аудитория и в крайна сметка да ги конвертирате в клиенти, партньори, приятели или по друг начин.

2. Създаване на авторитет чрез вашият сайт

Наличието на блог или сайт и писане на важни теми, които са от значение за вашата аудитория, се утвърждавате като авторитет в пространството. Той подобрява вашия професионален имидж. Блогът е за професионалисти през 2000 г. каква е визитната картичка през 90-те години. Блоговете са новите визитни картички.

3. Създайте възможности

Блогът може да доведе до други възможности за генериране на бизнес / трафик. Например, говорещи ангажименти или натиснете. Имаше хора да се свързват с мен, за да говорят на конференции, които ме намериха чрез моя блог. Блогът позволява на всеки, който има нещо интересно или ценно да каже, да бъде идентифициран като експерт.

5. Организирайте мислите си и се научете

Блогът ви принуждава да се научите на това, което не знаете и да формулирате това, което знаете. Когато започнете да пишете публикация в блог, вие сте принудени да организирате мислите си. Ако има някакви пропуски в темата, за която пишете, ще трябва да научите за нея. Изписването и изразяването на мислите ви е чудесен начин да интернализирате нещо, което сте научили или преживели. Писането ви помага да се запознаете по-добре с темата, за която пишете.

6. Разкажете своята история

Блогът ви позволява да бъдете собствена медийна компания. Можете да разкажете историята си по начина, по който искате да я разкажете, без да сте зависими от журналистите. Когато пишете по тема от ваш собствен интерес, можете да решите как да изобразите история, каква информация да включите и каква информация да изключите. Блогът ви позволява да гарантирате, че цялата информация, включена в блога, е фактическа.

7. Запознайте се с нови хора

Аудиторията, която привличате чрез блогове, не трябва да бъде просто вашата „публика“. Те могат да станат ваши приятели, колеги, партньори или любовници. Аз имах много хора да се свържат директно с мен, след като прочетох блога си. Някои от тези хора са станали приятели или добри бизнес контакти.

8. Изпъкнете

Според „правилото от 1 процент“ само 1% от интернет потребителите активно създават ново съдържание, докато останалите 99% от участниците просто го гледат. Чрез блоговете се отделяте от 99 процента от хората, които не правят блогове. Отстояването е от съществено значение за все по-конкурентната икономика.

 

И така,  как да започнете блог? Как да стартирате блог в 6 стъпки 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *