Как да създаваме качествено съдържание за блог и сайт

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Как да създаваме качествено съдържание за блог и сайт

Какво е качествено съдържание

При създаването на блог или сайт много важно е какво съдържание ще поместите и дали то е би било ценно за читателите.
Качественото съдържание прави разликата между добър и лош уебсайт. Изминаха дните, в които запълването на ключови думи и връзки в началната ви страница би повишило класирането на уебсайта ви в търсещите машини. Сега, с масовото увеличение на създаването на уебсайтове и трафика, е изкушаващо да опитате и да използвате тези стари трикове, за да сте сигурни, че сайтът ви не се губи в тълпата. не го правят. SEO се промени и начинът, по който създаваме съдържание, се промени с него. Информацията е кралска и важната стратегия за съдържание е от съществено значение.
Качественото съдържание – новият начин за успех в оптимизацията на търсачки – трябва да бъде информационно, надеждно и уместно. Google, Yahoo! и Bing са променили алгоритмите си, за да спрат лошото и заблуждаващо пълзене на съдържанието, което затормозява Интернет и дава лоши резултати от търсенето. Никой не търси сайт, който съдържанието му е само фураж за търсачките, те търсят качествено съдържание, което отговаря на техните заявки по възможно най-ясен и достоверен начин.
 

Дължина на съдържанието

Дължината на съдържанието на вашия сайт ще варира в зависимост от темата. Контекст, мнения, съответните източници и данни трябва да бъдат включени в съдържание, което се счита за информационно или образователно. Когато определя качеството на уебсайт, Google ще прецени липсата на съдържание или изобщо липса на съдържание като червен знак срещу вас. И така, колко дълго трябва да бъде вашето съдържание и какво трябва да включва? В наши дни 2000 думи обикновено се считат за високата марка за качествена дължина на съдържанието.
С 2000 думи би трябвало да можете да предоставите подходящия обем информация на вашия читател, подправен само с подходящия обем от полезна информация. Това обаче не означава ,че не може да има кратки статии с по 100-200 думи.
Уебсайтовете за електронна търговия, например, са най-доброто място за тези кратки статии, тъй като прекалено дългите, прекалено обяснителни описания на продуктите не са необходими и е малко вероятно да бъдат прочетени.
Най-добрият и най-умният начин да помислите за обема на съдържанието е да се запитате: „колко дълго е необходимо това съдържание, за да се отговори на въпроса на потребителя по възможно най-справедлив, задълбочен и образователен начин?“ Винаги трябва да се помни ,че търсачките не търсят статиите без качествена информация в тях. Те гледат както читателите правят най-добрите структурирани, добре обмислени, лесно разбираеми резултати на въпросите, които са на разположение. Имайки това предвид, оптималната дължина на съдържанието винаги трябва да се измерва чрез способността му да информира читателя, а не да информира класирането.
 

Структура на съдържанието

Търсачките обхождат вашия сайт редовно, съдейки за качеството на съдържанието Ви и структурата, в която е разположено. Въпреки че неправилната структура може да доведе до спад в класацията, правилното използване на заглавни маркери може да доведе до голям тласък на вашия SEO. Маркерите в хедъра посочват най-важната информация на вашата страница и трябва да се използват само като такива. H1 трябва да обхваща основната тема на съдържанието на страницата, включително всички подходящи ключови думи. Винаги трябва да има само една H1 на страница, тъй като търсачките търсят ясни и добре очертани статии, когато класират резултати.
 
H2 представлява подзаглавие на H1 и трябва да включва подобни ключови думи, за да се поддържа връзката. Н3 е под позиция на H2 и трябва да бъде структурирана като такава.
 
Използването на H1, H2, H3 и така нататък е специално пригодено да позволява на Google да разбере за какво става въпрос за вашата статия или блог и как е структурирана. Друга добра тактика за получаване на качествена структура е използването на подредени (номерирани) и неподредени списъци (посочени с bullets) в рамките на вашата статия. Това ще помогне на Google и вашата аудитория да разберат по-ясно вашите точки, като ги разделят и препредават по ясен и кратък начин.
 

Създаване на вътрешни връзки на сайта

Свързването към съответните статии в рамките на статия може да бъде от съществено значение за осигуряването на незадължителен контекст и допълнителна информация за заинтересованите. Освен това има допълнително предимство за генериране на кликвания и задвижване на трафик. Като се има предвид, че всяка написана статия не може и не трябва да поеме изцяло цялата тема и информационни материали, които вашият сайт може да предостави, важно е вътрешно да свържете други статии, за да увеличите потока и да забраните допирателните.
 
Затъването в прекалено тангенциално съдържание е твърде често срещано явление при търсене на информация и може да означава разликата между търсещата машина, която маркира съдържанието ви като качество или не. Използването на стратегически поставен котващ(ANCHOR) текст за вътрешна връзка на друга статия или публикация на вашия сайт ще помогне за увеличаване на вашия авторитет в очите на вашия читател и търсачките. Това, комбинирано с правилното и подходящо използване на ключови думи в текста на котвата, ще помогне на вашия сайт да бъде разглеждан като едно гише за всякаква и цялата подходяща информация за вашия предмет.
Използването на вътрешно свързване също ще доведе до здравословен апетит за създаване на съдържание, тъй като ще искате да продължите практиката в повечето, ако не и във всички ваши статии. Ако искате да насочите потребителите си към определена страница (било то формуляр за поръчка, лист за контакти и т.н.), тогава можете да свържете CTA (призив за действие), за да ги заведете там. Това е най-важно за уебсайтовете за електронна търговия, тъй като посетителите ще се надяваме да стигнат до частта за закупуване на вашия сайт, след като видят съдържанието ви.
 
Използването на CTA бутон в долната част на статия е доста ненатрапчив начин да напомните на хората, че всъщност имате услуга за продажба. Това неагресивно напомняне е от съществено значение за поддържане на маркетинга ви за съдържание. Статиите никога не трябва да представляват продажби или очевидно само-рекламиране, тъй като това влошава способността им да бъдат надеждни и авторитетни. Търсачките са пригодени да виждат крещяща реклама за това какво представлява и съответно да коригират класирането. CTA бутоните представляват щастлива среда за насърчаване, а не инсинуация за извършване на продажба и ще поставят известно необходимо разстояние между образователните и чисто финансовите страни на вашия уебсайт.
 
Качественото съдържание ще означава разликата между успеха и неуспеха на всеки даден уебсайт. Страниците с ниско качество са сигурни, че попадат в класирането на търсачките, тъй като алгоритмите за изтриването им стават все по-сложни. Това представлява здравословна стъпка в правилната посока, тъй като вече няма да се налага да се разхождаме през океани от реклами и боклук, за да стигнем до ясен отговор на нашите запитвания.
 
Това обаче означава също, че всеки даден уебсайт трябва да надхвърля и създава съдържание, за да се открои от останалите. Съдържанието се оценява не само по ключовите му думи, но и по информационното му значение за потребителя. Изработването на качествено съдържание не е лесно, нито трябва да бъде. Потребителите очакват най-доброто и най-доброто трябва да бъде това, което получават. Това може да отнеме време, усилия и дори професионална помощ, но с правилната дължина, структура, вътрешно свързване и правилно моделиране на тема, вашето съдържание може да стане „качествено“ и класирането на уебсайта ви ще се повиши заедно с него.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *