Най-популярните WordPress теми

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Най-популярни теми за WordPress

Преди да разгледаме най-популярните теми за WordPress ,нека спомена какво е тема и какво темата прави.

Какво е тема?

Тема на WordPress променя дизайна на вашия уебсайт, често включва неговото оформление. Промяната на темата ви променя начина, по който изглежда вашият сайт , т.е. какво вижда посетителят, когато разглежда уебсайта ви в мрежата. В директорията с теми WordPress.org има хиляди безплатни теми за WordPress, въпреки че много WordPress сайтове използват персонализирани теми.(специално създадени за техният сайт).
 

Какво правят темите?

Темите вземат съдържанието и данните, съхранявани от WordPress и го показват в браузъра. Когато създавате тема на WordPress, вие решавате как изглежда това съдържание и се показва. Има много опции, достъпни за вас при изграждането на вашата тема. Например:
 
  •  Темата ви може да има различни оформления, като статични или динамични, като използвате една колона или две.
  • Вашата тема може да показва съдържание навсякъде, където искате тя да бъде показана.
  • Темата ви може да определи кои устройства или действия правят съдържанието Ви видимо.
  • Темата ви може да персонализира своите типографски и дизайнерски елементи с помощта на CSS.
  • Други елементи на дизайна като изображения и видео клипове могат да бъдат включени навсякъде във вашата тема.

Как да изберете най-добрата тема за Вашият сайт

В повечето случаи, когато някой търси тема на WordPress, която предлага гъвкавост, иска тема, която може да използва за много различни цели и която им позволява да създадат точно сайта, който иска.
 
За целта тя трябва да бъде достатъчно адаптивна, за да ви позволи да реализирате всяка визия, която имате за вашия сайт и страници.
 
В допълнение към това, за предпочитане ще ви позволи да направите това сами, без помощта на програмист или да се наложи да научите PHP. Защото, нека си признаем, ако искате да персонализирате WordPress с помощта на професионалист, просто ще наемете такъв.
 
Така че, гъвкавата тема на WordPress трябва да бъде много персонализирана и да ви позволи да промените каквото искате за вашия сайт, без да създавате нови шаблони или да се потопите в код. Освен това, една тема също може да се счита за гъвкава, ако не изисква кодиране, но прави това изключително лесно. Примери за двете ще намерите в списъка по-долу.

Най-популярни теми за WordPress(безплатни)

 

1.Zigcy Lite

Zigcy Lite е елегантно проектирана стилна безплатна тема на WooCommerce. Тази тема може да се използва за създаване на зашеметяващи онлайн и магазини за електронна търговия, като същевременно взема под внимание бързината, оптимизацията и удобството за потребителя. Тази тема представя и всички функции на WooCommere по блестящ начин.

Тя разполага с три уникални начинаещи уебсайта – Zigcy Fashion Store, Zigcy Store Store и Zigcy Electronics Store – които могат да бъдат вкарани само с едно натискане на бутон. Тя също така включва две оформления на архива на WooCommerce с четири различни уникални оформления на страници и публикации.

Освен това тя включва и атрактивен CTA раздел, плъзгащ раздел, силно конфигуруема начална страница, оформление на четири страници и оформления с четири публикации. Zigcy Lite е напълно оптимизирана за SEO и бързото зареждане я прави идеална тема за всички ваши нужди за електронна търговия.

2. Zakra

Лека, но мощна, Zakra е безплатна тема на WordPress, създадена с оптимална производителност и бърза скорост. В комбинация с впечатляваща визуална снимка, заедно с богато на функции табло, тази тема със сигурност ще остави впечатлението на посетителите ви. В допълнение към това, той също е създаден с всички основни Page Builders за по-добро преживяване на фронтенда. Zakra е готов за AMP, съвместим с Gutenberg, съвместим с WooCommerce, съвместим с GDPR и съвместими с основните WordPress приставки.

Вземете 10+ предварително изградени демонстрации, подходящи за бизнес, строителство, образование, зъболекар, магазин, кафене, спа, сватба, видео и почти всякакъв вид сайтове. Други споменаващи функции са разширена типография, цветови опции, множество стилове на заглавията и подробна документация.

3. ColorMag

Безплатна и отзивчива тема на WordPress в стила на списанието, ColorMag в момента е изпозлвана от над 100 000 уебсайта. Идеална за всеки тип редакционни сайтове, независимо дали е свързан с новини, списания или блогове, стилът на оформление е универсален и гъвкав. Има опция за вмъкване на демонстрация с едно кликване, за да импортирате всяка от безплатните налични демонстрации, които харесвате. Предлага се с много лесни за персонализиране функции, включително основни цветови опции, опции за типография, 6+ персонализирани джунджурии и 10+ персонализирани области за джунджурии. Трябва да продадете стоката си или просто да отворите онлайн магазин? Не се притеснявайте, че тази тема е съвместима и с WooCommerce.

За по-ефективен интерфейс, шаблонът е също отзивчив, готов  и SEO оптимизиран. Да не говорим за посветената и невероятна безплатна поддръжка на тема, която да ви помага! Като цяло, перфектно място да започнете всеки от следващите си редакторски проекти.

Най-популярните теми WordPress