Реклама на сайта в GOOGLE adwards.

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

  • Как работят Google ads
  • Настройване на профила в Google ads
  • Как да стартирам Google ads кампания
  • Определяне аудиторията на кампанията
  • Дефиниране на стратегията за офериране на Google ads
  • Разширения на реклами в Google ads
  • Подготовка на комплект и проучване на ключови думи
  • Изработка на висококачествени реклами в Google
  • Видео инструкция - как се прави рекламна кампания

Как да рекламираме в Google Ads (обяснение стъпка по стъпка)

Google представи Google AdWords (сега Google Ads) през 2000 г. И все пак, същността на Google Ads не се е променила през последните две десетилетия.

Google се превърна в основна част от маркетинговата общност.

За всеки бизнес, независимо колко е голям или малък, използването на Google за реклама ще донесе безумни ползи.

Google Ads ви позволява да се възползвате  от огромния обхват на Google. Според проучвания броят на ежедневните търсения на Google надхвърля 3,5 милиарда.

Как работят Google Ads

Google Ads е пазар, на който компаниите наддават за ключови думи, за да показват уебсайта си в горната част на търсенето.

 

В този пример Grubhub успя да надмине Dominos, по ключовата дума „доставка на пица“.

Въпреки това, най-високата оферта не винаги печели. Google стимулира компаниите да гарантират, че потребителското изживяване остава високо. Google ще комбинира качествения рейтинг (как уебсайтът се отнася към ключовата дума) заедно със сумата на офертата.

Печели човекът с най-висок качествен рейтинг и сума на офертата.

Първото нещо е да си направите профил в Google adwords.

Можете да го направите от тук   Google AdWords .Регистрацията и сайта са с българска версия,лесно разбираеми и мисля няма да имате проблем.Все пак при въпрос относно регистрацията контакта с мен е лесен и ще опитам да обърна внимание на всички

Стъпка №1: Настройте акаунта в Google Ads

Задаването на кампания в Google Ads всъщност е само следване на някои указания. На първо място, за да настроите акаунта си, трябва да посетите началната страница на Google Ads и да кликнете върху бутона „START NOW“.

Стъпка # 2: Стартирайте Google Ads Campaign

След като създадете акаунта си и отидете до главното табло. В лявата колона ще искате да кликнете върху кампании.

Създаване на рекламна кампания в гугъл

След като влезете ще видите син бутон с „+“. Щракнете върху синия бутон и кликнете върху „Нова кампания“.

Създаване на реклама в гугъл

На следващата страница първото нещо, което виждате, е масив от опции за „целта“, която искате да постигнете.Под този раздел ще видите различни типове кампании.

създаване на реклама в гугъл

Дисплейните кампании се използват за подпомагане на разпространението на информираността за вашата марка. Това е чудесно, ако искате повече хора да знаят за вас. Често виждате дисплейни реклами в блогове и други уебсайтове в страничните ленти. 

Кампанията за пазаруване е тип кампания за бизнеса с електронна търговия. Ако се занимавате с електронна търговия,можете да го използвате без никакви притеснения. 

 След като изберете кампания „Търсене“, ще бъдете помолени да кликнете как ще проследите конверсиите си.  Кликнете върху „Продължи“ и ще бъдете насочени към нова страница.

 

Стъпка # 3: Определете аудиторията на кампанията

Все още създаваме кампания, но в този следващ раздел ще се запознаем повече с аудиторията на кампанията.

На първата част назовете кампанията си, както и се уверете, че не избирате мрежовата аудитория.

Реклама в Гугъл

След този раздел ще изберете местоположението, което искате да насочите

Реклама в Гугъл

В този раздел ще искате ръчно да поставите мястото, което искате да насочите. Ако сте от Варна,България, можете да се насочите към точния си град.

Ако кликнете върху „Разширено търсене“, можете също да насочите местоположението си по радиус.

Реклама в Гугъл

 Отидете на „Опции за местоположение“ и изберете най-добрите опции за вас

Реклама в Гугъл

 

Стъпка # 4: Избор на бюджет за реклами в Google.

Този раздел често бърка хората, но е много по-лесен, отколкото си мислите. С малко проста математика можете да разберете колко трябва да харчите за Google Ads.

Реклама в Гугъл

Сега, когато изчислихме дневния си бюджет, го въвеждаме на страницата, както и начина на доставка. Обикновено избираме стандарт за метода на доставка. Разликата между стандартната и ускорената е,че в стандартната доставка, ще оптимизира бюджета ви за една седмица, но при ускорената може да изхарчите всичко за един ден.

 

Стъпка # 5: Дефиниране на стратегията ви за офериране на Google Ads

Следващият раздел е областта, в която поставяте своята стратегия за офериране.

Реклама в Гугъл

В разширените стратегии можете да го зададете така, че Google автоматично да повишава или понижава сумите на офертите, за да постигне най-добрите нива на конверсия по всяко време.

За нашия пример ще определим целевата цена на действие като 30 долара. С напредването на рекламната си кампания можете да започнете да намалявате тази цифра, за да извлечете максимума от рекламния си бюджет.

Стъпка # 6: Разширения на реклами

 

Разширенията за реклами в Google вероятно са нещо първ`о, което хората пропускат, когато правят рекламите си.

Нека да разгледаме тези примери:

Реклама в Гугъл

В първия пример добавката е едно изречение. Рекламата изглежда малка и не привлича вниманието ви. Сега, погледнете второто. Тя използва всичките си налични разширения и има пълно описание на рекламата, очертани услуги, както и непосредствени връзки към сайта.Изглежда, че вторият повече привлича вниманието ни.

Реклама в Гугъл

Разширенията за връзки към сайта изискват URL адрес и се показват в синьо. Те свързват директно към страница на вашия уебсайт. Обикновено тук ще изброите най-популярните си услуги.

Последният е разширение за обаждане.По избор можете да вмъкнете и телефонния си номер,ако е необходимо

 

Стъпка # 7: Подготовка за рекламен комплект и проучване на ключови думи

Обикновено за повечето компании се нуждаете само от една кампания. Кампанията обаче ще има множество рекламни набори.

Рекламен набор е група от ключови думи, в които искате да се насочите да се рекламирате. 

 

Така че първо трябва да направим някои изследвания на ключовите думи. Google Ви предоставя невероятен инструмент, Google Planner. В инструмента за планиране на ключови думи ще можем да намерим всички необходими ключови думи, от които се нуждаем,колко пъти са търсени и т.н.Така че, когато стигнете до Google Planner, ще видите две кутии. Ще изберем опцията за намиране на нови ключови думи.

 

След като щракнете върху „намери нови ключови думи“, ще въведем една ключова дума, за която искаме други подходящи. В нашия случай използваме „компания за строителство“ като ключова дума.

Когато натиснете Enter, ще бъдем отведени на страница, където можем да видим всички подходящи ключови думи, обема на търсене, цената на кликване и друга полезна информация.

Реклама в Гугъл

Тук ще получите добра представа за това, което другите хора търсят. 

Сега трябва да се върнем назад и да ги вмъкнем в нашата кампания. Преди да го направим обаче, трябва да поговорим за различните начини, по които можем да насочим тези ключови думи.

Има четири основни категории, широко съвпадение, точно съвпадение, съвпадение по фраза и модификатори на широко съвпадение.

Повечето хора изпадат в грешката да поставят всички ключови думи като широко съвпадение. Това правите, като просто въведете думата без цитати, плюсове или скоби. Ако ключовата ви дума е обувка, вие ще се показвате по всяко време, когато думата обувка се появи при търсене, независимо от другите думи около нея.

За всички малки и средни предприятия изобщо не искате да правите широко съвпадение. По принцип хората използват широко съвпадение само за имена на марки и познаване на марката. Искаме да бъдем много по-целенасочени.

Страхотните кампании се състоят от точни съвпадения, съвпадения по фраза и модификатори на широко съвпадение.

За точни съвпадения ще поставите думата в скоби. Така например [dry waller] означава, че рекламата Ви ще се показва само когато някой въведе в ключовата дума точно както е показано. Обикновено това е твърде строго, защото повечето хора няма да въвеждат само тази ключова дума.

Така че ние също така искаме да използваме съвпадение по фраза, „dry waller“ и модификатори с широко съвпадение + dry + waller. В съвпаденията с фрази ще покажете и на хора, които търсят, „dry waller (вмъкнете град)“, „best dry wallers“ и др

Сега ще трябва да добавите толкова ключови думи, колкото е необходимо за всеки рекламен набор и да създадете колкото се може повече рекламни набори (услуги).

 

Стъпка # 8: Изработка на висококачествени реклами в Гугъл

 

Сега е време да започнете да създавате вашата реклама. Тук се изисква да създадете две заглавия и символите във всяка от тях не трябва да надвишава 30

Трябва да помислите внимателно, когато създавате заглавие за кампанията си в Google Ads.

Google препоръчва да използвате някои от ключовите думи при създаването на заглавието.

Когато измислите заглавие, е време да създадете кратко описание, което не трябва да съдържа повече от 80 символа. Също така се препоръчва да използвате ключови думи в описанието си, както и да посочите предимствата.

 

Ето няколко примера:

 

Стъпка # 9: Последни стъпки

 

Вашата кампания е настроена. Сега ще трябва да въведете данните си за плащане и да публикувате първата си кампания. Поздравления!

Опитах се се да създам безупречно ръководство за първата ви кампания в Google Ads. Дано да съм бил полезен Сега,тук в това видео можете да видите нагледно как се създават рекламни кампании,как да управлявате бюджета на ден,месец седмица.Всичко кеото трябва да знаете на едно място за рекламите в Гугъл.

Ако сте завършили и тази стъпка,значи сте готови.Дано съм успял да помогна.

Ще продължавам да добавям ново съдържание и да отговарям на въпросите Ви.

П.С На стъпка едно имате възможност да получите безплатно PDF Инструкции на Български,(около 300 страници) за абсолютно всичко относно WordPress.С това четиво няма да имате проблем  да създавате сайтове за себе си, познати,роднити и приятели-А защо не и за други хора.

 

Препоръчана фирма за управление на реклама:SEOPTIMIZE

Ако предпочитате да се доверите на професионалисти които да управляват рекламите Ви и да сте сигурни ,че всеки лев реклама е оптимално похарчен,лично аз препоръчвам колегите от SEOPTIMIZE.

 За запитване за тази услуга можете да го направите директно към тях от тук “ЗАПИТВАНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕКЛАМА”

За други въпроси през червения бутон долу.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *