Как да си направим онлайн магазин

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Как да си направим онлайн магазин

Как да си направя онлайн магазин

След като сте се сдобили с хостинг и домейн и сте инсталирали WordPress e време да настройте и създадете Вашият онлайн магазин.

Използвайте WordPress + WooCommerce за онлайн магазин (БЕЗПЛАТНО)

След като сме се сдобили с домейн и хостинг и сме инсталирали WordPress ,следващата стъпка е да инсталираме приложението Woocomerce.То е специално за превръщане на сайта Ви в онлайн магазин ,лесно бързо и безплатно 🙂

Това е най-популярната приставка за електронна търговия за WordPress, която съществува

Ще покажа как да инсталирате приложението и как да добавите първите продукти в новия магазин.Нека започнем.

1.Автоматична инсталация на WoooCommerce

Първата стъпка за към това как да си направим онлайн магазин е инсталирането на WooCommerce.Автоматичното инсталиране е най-лесният вариант, тъй като WordPress обработва прехвърлянето на файлове и не е необходимо да напускате уеб браузъра си. За да направите автоматично инсталиране на проекти, влезте в таблото за управление на WordPress и отидете на: Plug ins> Add New.В полето за търсене в дясно напишете името на приставката „WooCommerce“ както е показано на картинката и натиснете „Install“.

Инсталиране на онлайн магазина

2.Настройки на WooCommerce

Преди да започнете да продавате, има няколко неща като валута, плащания и информация за доставка, които трябва да настроите.

Ще видите известие „Welcome to WooCommerce“ на вашите администраторски страници на WordPress. Върнете се и кликнете върху бутона „Изпълнение на съветника за настройка“ в известието.

Настройки на онлайн магазина

Това ще стартира съветника за настройка на WooCommerce, където трябва да кликнете върху бутона „Let’s go“, за да започнете.

Това ще ви отведе до следващата стъпка.

Сега ще трябва да кажете на WooCommerce къде се намира вашият магазин и коя валута и мерни единици да използвате.

На този етап, ще видите на екрана програмата за инсталиране/настройки на WooCommerce. Този процес прави нещата много лесни и ви помага през цялото време

Настройки на WooCommerce

3.Изберете метод на плащане (PayPal се препоръчва) на WooCommerce

Възможността да приемате онлайн плащания е в основата на всеки магазин за електронна търговия и WooCommerce наистина предлага много по отношение на наличните решения. Ето какво можете да избирате по време на настройките:

Как да си направим онлайн магазин

Най-популярната опция за плащане е в най-горната част. Препоръчвам ви да интегрирате в сайта Paypal – чрез него може да приемате дебитни/кредитни карти, както и PayPal баланс, като опции за плащане във вашият уеб сайт. За да го интегрирате трябва само да кликнете върху съответният бутон за включване отдясно на PayPal.

Бележка. За да можете да извършвате онлайн плащания, трябва да се регистрирате в PayPal. Настройките в WooCommerce са само за интегриране на съществуващият ви профил в PayPal в новия ви уебсайт.

Офлайн плащания

Можете също така да изберете други начини на плащане, които изглеждат смислени, плюс ще има още още опции, достъпни по-късно в панела с настройки за WooCommerce.

Съветвам ви да включите Банков трансфер (BACS) и наложен платеж – това са едни от най-използваните опции при пазаруване от онлайн магазин за електронна търговия в България.

Натиснете “Продължаване” като приключите.

Доставка

Ще се зарадвате да разберете, че WooCommerce ви помага и с тази част.

Най-важните параметри са зададени автоматично, като е нужно само да настроите фиксирана цена за зоните на доставка. Разбира се, ако все още не сте наясно с тези цените за доставка може да попълните примерни цени, а на по-късен етап, когато сте наясно с тези цени ще имате възможност да ги промените.

След като сте готови, натиснете отново бутона „Продължаване“.

Екстри

Тази стъпка ще ви посъветва да инсталирате някой добавки.

Официалната тема на WooCommerce и тази, която би трябвало да работи най-добре се нарича Storefront. Версията по подразбиране е безплатна, и ще ви свърши доста добра работа. Съветвам ви да се възползвате само от тази опция, която ще Ви спести време, като инсталира официалната тема вместо вас.

За целта трябва да оставите настройките по подразбиране и да кликнете върху „Продължаване“.

Активиране

Ще ви бъде предложено да свържете вашият сайт с Jetpack, което от своя страна ще ви предложи доста допълнителни функции. Въпреки това, смятам че активирането на Jetpack е ненужно, поради причината че натоварва излишно сайта.

Навигирайте се най-долу на страницата и кликнете върху „Пропускане“.

Готово – не беше трудно, нали?

Следната стъпка е само за потвърждение, че всичко е направено както трябва. На този етап основните настройки на сайта ви са направени както трябва, току що сте изградили готов за запълване онлайн магазин за електронна търговия с WooCommerce!

Настройки на WooCommerce

СТЪПКА 4. Добавете първия си продукт в WooCommerce

„Как да си направя онлайн магазин„определено минава през стъпката за добавяне на продукти.За да може да наречете магазина си действащ, ви трябват няколко продукта в базата данни (или услуги, или продукти за сваляне, или каквото сте решили да продавате).

За да работите с продукти, отидете на вашето табло и след това Продукти / Добавяне на нов:

Това което ще видите е класически екран за редактиране на съдържанието в WordPress. Ето как става това:

Добавяне на продукт в WooCommerce
Добавяне на продукт в WooCommerce

В момента,WooCommerce се предлага с всичко необходимо, за да добавите вашите продукти с достатъчно място за информация и снимки, за да сте доволни клиентите (и търсачките).

Първо дайте име на продуктите си, присвойте всякакви категории или маркери и добавете представеното от вас изображение на продукта плюс незадължителни изображения от галерията. След това в първото текстово поле можете да добавите дълго описание на артикула. Това ще се покаже в раздела „Описание“ до „Отзиви“ на действителната страница на продукта. Във второто текстово поле добавете кратко описание на продукта, което ще бъде показано покрай изображенията на вашия продукт. в който приключите с предишните етапи, просто натиснете големият бутон Публикуване, и вашият първи продукт ще бъде добавен!

След като добавите продуктите към вашата база данни, секцията за продукти в таблото за управление трябва да изглежда така:

Как да си създадем онлайн магазин

СТЪПКА 5. Изберете тема за вашия онлайн магазин (БЕЗПЛАТНО)

Последната стъпка от това „как да си направим онлайн магазин“ е избора на тема.Ето доста добра причина, поради която избрах първо да обясня за добавянето на продукти към магазина, преди да обсъдим визуалния облик на вашият онлайн магазин.

Честно казано, без продукти в базата данни, няма да можете да видите индивидуалните страници в магазина в подобаващ вид, а и няма как да сте сигурни дали всичко изглежда правилно.

Но сега, след като вече сте добавили повечето продукти, може да се осигурим, че нещата са в ред от чисто визуална гледна точка.

По подразбиране, WooCommerce работи със всяка WordPress тема. Това е страхотна новина, особено ако вече сте избрали дизайна към, който искате да се придържате.

Също така, може да изберете специално персонализирана WooCommerce тема. Тези теми са с вече настроен стил, който кара всички елементи в WooCommerce да изглеждат добрe.Можете да разгледате раздела „Най-Популярните теми за WordPress“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *