Google Adsense – Печалба от реклама

как да си направя сайт,блог или онлайн магазин

Google Adsense – Печалба от реклама

AdSense реклама в сайта
Как да правя пари от Google adsense

В тази статия „Как да печеля от реклама на сайта“ ще научите:

  • Какво е Google AdSense
  • Предимства на Google AdSense
  • Как работи Google AdSense
  • Кой е най-важният фактор за успех
  • Обобщение

Какво е Google AdSense

Има много начини за осигуряване на приходи от трафика на уебсайта Ви и повечето от тях са свързани с рекламиране на продукти или услуги на трети страни на посетителите на Вашия уебсайт. Има много рекламни програми, които могат да ви помогнат да печелите пари в днешно време, но най-популярният е Google AdSense.

 

Тази рекламна програма стартира в средата на 2003 г. от Google и в момента е най-популярната рекламна програма в Интернет. Той предоставя добра възможност за уебмастъри и собственици на сайтове да осигуряват приходи от трафика си – всяка година Google плаща над 10 милиарда долара на своите издатели. Ако сте си задали въпроса „Какво е AdSense и как да печеля пари с AdSense?“, Следващата статия ще ви даде някои съвети.

Посетителите на вашия уебсайт ще започнат да кликват върху тези реклами и – най-добрата част – ще ви бъде платено. Google AdSense работи на база цена на кликване и споделяне на приходи. Това означава, че основната ви задача ще бъде да предоставите колкото се може повече кликвания на тези реклами.

Съвет: не се опитвайте да изневерите на Google и изкуствено увеличете броя на кликванията. Не насърчавайте посетителите на уебсайта си да кликват върху реклами и – разбира се – не кликвайте вашите собствени реклами при никакви обстоятелства! Google има много точна и сложна система за предотвратяване на измами с кликвания. След като забележи някаква подозрителна активност на вашия уебсайт или се съмнява в качеството на вашия трафик и кликвания, той може да спре профила ви.

Предимства на Google AdSense

Огромен брой издатели и рекламодатели. Към днешна дата над 10 милиона уебсайта го използват.

 

Високо ниво на сигурност, безопасност и прозрачност както за рекламодатели, така и за издатели. Това е още една добра характеристика на AdSense. Google действа като посредник между двете страни и има предвид, че целият процес е прозрачен и ясен за всички. Всички необходими показатели могат да бъдат проследявани в профила ви в Google Analytics.

Разнообразие от рекламни формати. В AdSense рекламодателите могат да пускат текст, изображения, HTML реклами, видео-реклами и много други и в много различни размери. Като издател можете да експериментирате с различни типове реклами и да разберете кои от тях водят до най-големи приходи.

 

Съвет: проверете кои размери са най-използвани от други издателства и се научете от тях. В проучване, въз основа на анализа на над 63 000 рекламодатели и издатели, е открито, че най-популярните размери на рекламите са 728×90 и 300×250, както можете да видите на картинката тук долу:

Как работи Google AdSense

Целият процес е доста прост. Създавате акаунт в AdSense,  от тук  ГУГЪЛ АДСЕНС избирате какъв вид реклами искате да показвате на сайта си – и това е всичко, което трябва да започнете. Google ще показва насочени реклами на вашата страница, които са свързани или със съдържанието на уебсайта ви, или с предишните търсения на потребителите, въз основа на неговите собствени алгоритми

Колко можете да печелите от Google AdSense

Google таксува рекламодателите за кликване върху реклама. Издателите получават 68% от сумата за кликване (или 51%, когато става дума за AdSense за търсене).

Комисионната, която получавате, зависи силно от конкуренцията и CPC в нишата. На практика комисионната на кликване може да варира от 0,20 до 15 долара. По-голямата част от нишите носят по-малко от $ 3 на клик за издателите. Въпреки това, има някои ниши, които могат да бъдат изключително печеливши.

Има два начина да откриете най-печелившите теми:

1. Изчислете средната цена на кликване в нишата с инструмента CPC Map:

Как да печеля от google adsense

Можете да видите, че трите най-скъпи ниши в САЩ са застраховането, онлайн образованието и маркетинга и рекламата. Ако сте на път да започнете блог и да изберете темите, които да покриете, тези номера ще бъдат изключително полезни за вас.

2. Проверете CPC на определена ключова дума в инструмента Keyword Magic tool:

Как да печеля от реклама

Трафикът е най-важният фактор за успех

И накрая, и най-важното, вашите приходи също зависят от размера на целевия трафик към вашия уебсайт. Можете да изберете най-скъпата ниша и да изберете най-добрите разположения за рекламите си, но няма смисъл, ако никой не дойде на вашия уебсайт или блог. Имайте предвид, че само много малък брой от вашите посетители ще кликват върху рекламите (няма официална статистика от Google, но обикновено уебмастърите отчитат, че 1% до 2% е доста добра CTR). Най-вероятно кликванията ще ви донесат по-малко от $ 1 на клик. Сега можете сами да изчислите колко трафик трябва да спечелите сумата, която искате. Следователно, ако искате да печелите пари с AdSense, трябва да имате голям обем трафик. Това ще изисква много работа и много уникално и качествено съдържание.

Обобщение на публикацията

Накратко обобщавайки, можете да спечелите доста добри пари с Google AdSense, но това не е програма, в която можете да забогатеете бързо. Има няколко правила за здрав разум, които трябва да следвате, които ще ви помогнат да положите основите за високи и стабилни приходи:

Как да печеля от реклама на сайта

1.Обичайте темата, за която пишете, не спирайте да се интересувате и да трупате нови знания по нея.

2.Освен че създавате уникално и уместно съдържание, правете го редовно, за да информирате Google, че уебсайтът ви се актуализира постоянно с прясна информация.

3.Не се опитвайте да лъжете Google с всякакви „изкуствени“ кликвания – може да ви блокират акаунта!

4.Направете някои изследвания, за да намерите най-печелившите ниши по отношение на CPC и търсенето в търсене. Изградете своя план за съдържание според тези изследвания.

Това ще ви помогне да получите много трафик и да го превърнете в приходи от AdSense.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *